Jin Shin Jyutsu Zelfhulp cursus
10 en 17 december

Prijs:
€ 65,-/€ 75,- (60/75 min.); hele seizoen 2018 mogelijk op afspraak

Website:
www.ingridvanschuylenburch.nl

Download informatie

Cranio-sacraal therapie

Door middel van een lichte aanraking en contact te maken met het bindweefsel en het cranio-sacrale systeem ontstaat een diepe vorm van ontspanning ter bevordering van innerlijke rust, opheffen van spanningen en blokkades en het stimuleren van het zelfherstellende vermogen van het lichaam.

Naast de ademhaling en hartslag bestaat op een dieper niveau in ons lichaam het ritme van het Cranio-sacrale systeem. Dit ritme is overal voelbaar als een zachte op- en neergaande beweging. Het cranio-sacraal systeem bestaat uit de hersenen, het ruggenmerg met er omheen zeer sterke vliezen, waartussen het hersenruggenmergvocht ritmisch beweegt. Het geheel wordt omgeven en beschermd door de botten van de schedel (cranium) en wervelkolom tot onderaan het heiligbeen (sacrum). Binnen dit systeem bevindt zich ook het zenuwstelsel. Alle structuren in het lichaam zijn direct of indirect met elkaar verbonden door een bindweefselstructuur.

De cranio-sacraal therapie is ontstaan vanuit de osteopathie, en is in de jaren zeventig in de Verenigde Staten verder ontwikkeld door de osteopatisch arts John E. Upledger.

Voor wie
Cranio-sacraal therapie is voor iedereen aan te bevelen. Cranio-sacraal nodigt het lichaam uit om weer zoveel mogelijk te gaan functioneren zoals het bedoeld is en stimuleert het zelfherstellende vermogen. Ook zonder concrete klachten kan behandeling worden aanbevolen ter bevordering van innerlijke rust en algehele welbevinden.

Behandeling
Bij de Cranio-sacraal therapie wordt gewerkt met een lichte aanraking. U kunt uw eigen (gemakkelijk zittende) kleding aanhouden. Alleen de schoenen gaan uit.

Kijk voor Alexander Techniek les bij categorie 'Lichaamswerk'

Agenda

Datum
Tijd
Extra info
ma 10 december 2018
09:00-18:00
Craniosacraal | Alexandertechniek op afspraak
ma 17 december 2018
09:00-18:00
Craniosacraal | Alexandertechniek op afspraak

ZAAL HUREN?

Er zijn vele mogelijkheden.
Online reserveren
De AUM (Awareness Understanding Meditation) Genietavond, elke week op donderdag
Over de trainer
Ingrid van Schuylenburch
AT&Cranio Ingrid van Schuylenburch


Telefoon:06 3861 9234
Mobiel:06 3861 9234
www.ingridvanschuylenburch.nl
at.cranio@ingridvanschuyle...
Nieuwsbrief
Activiteiten
Speciale activiteiten
Open Dagen 5 & 6 januari 2019 Biodanza Festival Pure Dance | De Vijf Ritmes Jin Shin Jyutsu Zelfhulp cursus Anders Avondje uit, maandelijks op zaterdag Oud & Nieuw Celebration Fijne Feestdagen en een voorspoedig 2019 Pure Dance Eva Stargate workshops Genietavond, elke week op donderdag Fascia: anders dan anders Basiscursus Ontspanningsmassage Improvisatietheater Leren los laten, Jan Bommerez Boeddha Festival 3 febr Beleef je Lijf Oerzang, Helende Stem & de bevrijdende kracht van de stem Adem & Spieren in Balans De ontdekking van het ware zelf Reis naar de rijkdom in jezelf Sprankeling voor jezelf en je kind Buitengewoon Djoj Pure Dance | De Vijf Ritmes Geweldloze Communicatie Festival Floating by Djoj - Ontdek Verstilling Intuïtie & Persoonlijke kracht Spirituele Liefdesrelatie Workshopmiddag door Jan Geurtz 19 mei Non-dualiteit Bewust in Contact Moeiteloos leren leven, door Jan Bommerez Reading en Healing Basis en verdieping Single Avonden - Slow Dating


Jin Shin Jyutsu Zelfhulp cursus