Oerzang, Helende Stem & de bevrijdende kracht van de stem
vrijdag 15 februari

Prijs:
De onderwijsmiddag is op vrijdagmiddag 15 februari 2019, begint om 13.30 en de locatie is Centrum Djoj, A.Duyklaan 5-7 in Rotterdam. De kosten bedragen €35 als je zelf betaalt en €50 voor wie de organisatie betaalt (inclusief BTW). Vanwege de zaalcapaciteit hebben we een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Website:
www.ai-opener.nl

Link naar inschrijven/betalen


Verbindende Communicatie in het onderwijs: met elkaar leren

Zoals je wellicht al weet organiseert Ai-opener ook dit jaar een onderwijsmiddag en wel op vrijdagmiddag 15 februari 2019 in Rotterdam. Met ons 15-jarig jubileum in gedachten wilden we daar extra aandacht aan besteden. Vandaar dat we met veel enthousiasme aankondigen dat Thomas d’Ansembourg, o.a. bekend van z’n essay “Vrede kun je leren”, een pleidooi komt houden voor emotionele hygiëne op scholen. Aansluitend zijn er workshops over Verbindende Communicatie voor en door onderwijs collega’s, zowel uit PO, VMBO, VO als HBO. En aan het einde van de middag is er tijd om ervaringen uit te wisselen tijdens een (borrel)hapje en drankje.

Lezing (in het Engels)
Onze gastspreker, Thomas d’Ansembourg, spreekt over zijn essay Vrede kun je leren. Thomas d’Ansembourg en co-auteur David Van Reybrouck vragen zich daarin af of geweld zich echt enkel met geweld laat bestrijden. Vrede is een vak. De opvoeding tot vrede dient net zo vanzelfsprekend te zijn als gymnastiek en lichamelijke verzorging. Hun boek Vrede kun je leren pleit voor mindfulness, Geweldloze Communicatie en compassie op school, op het werk en thuis. Zweverig? Recente wetenschappelijke inzichten bewijzen hoe deze technieken werkelijk leiden tot een beter zelfbeeld, betere leerprestaties en wederzijds begrip. Ze verhogen de mentale hygiëne, zowel van mens als maatschappij. Als tien minuten stilzitten per dag volstaat, waarom doen we er dan decennia over om die gewoonte in te voeren?

Voor wie
De onderwijsmiddag organiseren we om iedereen die belang hecht aan het creëren van een wereld die voor iedereen werkt te inspireren met de mogelijkheden van Geweldloze of Verbindende Communicatie. Geweldloze communicatie (GC) is voor ons de sleutel tot verbinding en het onderwijs een plek om de eerstvolgende generatie te kunnen inspireren met de mogelijkheden die dit proces biedt. Vandaar dat we deze middag voor iedereen uit het onderwijs toegankelijk willen maken en kostendekkend organiseren.

Inhoud
Na de presentatie van Thomas d’Ansembourg zijn er diverse workshops. Deze workshops worden vormgegeven door leerkrachten/docenten (PO, VO, HBO, VMBO) in samenwerking met trainers Geweldloze Communicatie. Sommige workshops zijn geschikt voor mensen die kennis maken met Geweldloze Communicatie, anderen zullen meer verdiepend zijn. Onderwerpen zijn: conflicthantering, zelfzorg, hoe breng ik Geweldloze Communicatie in mijn organisatie, coaching en werkvormen in de groep. Op de dag zelf kun je kiezen naar welke workshop je gaat.

Programma
13:00 – 13.30 inloop met koffie en thee
13:30 – 13.45 gezamenlijke start, welkom
13:45 – 14:45 lezing Thomas d’Ansembourg (Engels)
14:45 – 15:00 Q&A en beschrijving workshops
15:00 – 15:30 pauze
15:30 – 17:15 diverse workshops
17:15 – 18:00 netwerkborrel

Agenda

Datum
Tijd
Extra info
vr 15 februari 2019
13.00-17.30

ZAAL HUREN?

Er zijn vele mogelijkheden.
Online reserveren
Pure Dance Eva Moeiteloos leren leven, door Jan Bommerez
Over de trainer
Nieuwsbrief
Activiteiten
Speciale activiteiten
Biodanza Festival Boeddha Festival 3 febr Genietavond, elke week op donderdag Improvisatietheater Floating by Djoj - Ontdek Verstilling Oerzang, Helende Stem & de bevrijdende kracht van de stem Anders Avondje uit, maandelijks op zaterdag Beleef je Lijf Reading en Healing Basis en verdieping Reis naar de rijkdom in jezelf Adem & Spieren in Balans Jin Shin Jyutsu Zelfhulp cursus Sprankeling voor jezelf en je kind Basiscursus Ontspanningsmassage Fascia: anders dan anders Stargate workshops Geweldloze Communicatie Festival Non-dualiteit De ontdekking van het ware zelf Moeiteloos leren leven, door Jan Bommerez Oud & Nieuw Celebration Single Avonden - Slow Dating Bewust in Contact Intuïtie & Persoonlijke kracht Leren los laten, Jan Bommerez Buitengewoon Djoj Open Dagen 5 & 6 januari 2019 Fijne Feestdagen en een voorspoedig 2019 Spirituele Liefdesrelatie Workshopmiddag door Jan Geurtz 19 mei Pure Dance | De Vijf Ritmes Pure Dance Eva Pure Dance | De Vijf Ritmes


Open Dagen 5 & 6 januari 2019