Bewust Ondernemers Netwerk Café
zaterdag 30 november

Prijs:
€ 40 per workshop

Website:
www.advaita-yogacentrum.nl

Link naar inschrijven/betalen

Download informatie

Geen ik, geen ander

In al wat we denken, doen en handelen, staat ons ik centraal. Het is het middelpunt van onze wereld en daarmee verre van neutraal. Met verwarring, lijden en strijd als gevolg. In hoeverre is het ‘ik’ eigenlijk reëel? Zijn we allemaal eilandjes? Of zijn we in essentie een en verbonden? Om deze kwestie te doorgronden, hoeven we ons niet maandenlang af te zonderen. Als stroming is het non-dualisme een vrij directe manier om tot innerlijk weten te komen. Het lichaamsbewustzijn als ingang, nodigt je uit dieper te zinken, onder de laag van denken. Het innerlijk weten is toegankelijk wanneer we de kunst van het ontspannen toepassen. Zodat je in contact komt met je binnen-sfeer, daar waar het stiller is. Het vertrouwen in je innerlijk weten is van onschatbare waarde. Het levert ons helderheid op zonder spanning, strijd, stress en twijfels.

Het programma omvat zijns-meditatie. Body awareness en mindful yoga (kashmiryoga).
Een doorlopende lichte heldere verkenning. Dit onderzoek laat je ervaren dat we oneindig groter zijn, dan de gedachte aan een ‘ik’.

Zijns-meditatie. In de meditatie observeer je de innerlijke en onderliggende structuur van de geest en denkprocessen. Als gevolg van het observeren, treedt er ontspanning op. Hierin heb je geen enkele behoefte om gedachten te volgen of vast te houden. Integendeel. De kramp van het ‘ik’ en het zelfbeeld is doorzien, door het besef dat er altijd innerlijk gewaarzijn is. Als het ware een stille getuige dat vrij is, zonder middelpunt of einde. In de ruimtelijkheid, is een overvloed aan rust en vrede. Dit juweel van een-zijn herkennen is bevrijdend. Het is ‘wakker’ wordt uit de droom van innerlijke strijd.

Agenda

Datum
Tijd
Extra info
za 30 november 2019
10.00-13.00


Moondance