Pure Dance | De Vijf Ritmes
5, 6 januari en 17 april

Prijs:
De serie van 4 woensdagavonden is € 120,-. Consumpties zijn voor eigen rekening.

Website:
www.gurideblok.nl


Non-dualiteit, serie van 4 avonden

Superego is een deel van onze persoonlijkheid waarin de stem van onze ouders en omgeving is geïnternaliseerd. De boodschappen van correctie en aanmoediging uit onze kindertijd klinken nog door in het heden. Het is niet alleen de stem die we horen om ons driftleven (It of Es) te corrigeren, maar het uit zich ook als een gevoelde spanning of kramp in ons lichaam. Ego is het deel dat probeert te sturen en te bemiddelen in dit loyaliteitsconflict.

Om tussen de vele taalinstructies van de ouders “het geweten” en de eigen gevoelens zijn weg te vinden. Dit loyaliteitsconflict is er niet alleen tussen de taal (het denken) en het voelen, maar ook tussen de buitenwereld (het volgen van de ander) en de binnenwereld (autonomie). Een conflict tussen samenzijn met de andere (de symbiose) of het anders zijn in de individualiteit (de separatie).

Veel (innerlijke) conflicten in verschillende situaties zijn te herleiden naar dit primaire loyaliteitsconflict tussen liefde, samenzijn en waarheid/autonomie en kan als zeer verscheurend ervaren worden. Bij moeilijke omstandigheden lijk je geen goede keuze te kunnen maken, zonder pijn en lijden.
In dit ogenschijnlijke conflict van tegenstellingen en dualiteit lijkt dat we een keuze moeten maken voor de ene (ik, ich) of de ander.

Wanneer we preciezer beginnen waar te nemen, hoe die superego stem klinkt, de toon, de agressie en de intentie erachter, kunnen we gaan herkennen dat het een stem van het verleden is. Door zowel de gedachten als de gevoelens waar te laten en zijn en nabij te zijn, lost de strijd op en verschijnt de openheid en ontspanning. Wanneer we dat toestaan toont zich ons levende dynamische presentie in de vorm van zijnskwaliteiten zoals vreugde, liefde, kracht en verbondenheid.

Agenda

Datum
Tijd
Extra info
za 5 januari 2019
15:45-16.45
Introductie op Open dagen Centrum Djoj
zo 6 januari 2019
15.45-16.45
Introductie op Open dagen Centrum Djoj
wo 17 april 2019
19.30-21.45
Rust in je hoofd en oplossen Innerlijk conflict serie van 4 avonden op 17, 24 april, 8 en 15 mei

ZAAL HUREN?

Er zijn vele mogelijkheden.
Online reserveren
Improvisatietheater Reis naar de rijkdom in jezelf
Over de trainer
Guri de Blok
Guri de Blok


Telefoon:06 22965297
www.gurideblok.nl
info@gurideblok.nl
Nieuwsbrief
Activiteiten
Speciale activiteiten
Intuïtie & Persoonlijke kracht Genietavond, elke week op donderdag Buitengewoon Djoj Single Avonden - Slow Dating Leren los laten, Jan Bommerez Beleef je Lijf Floating by Djoj - Ontdek Verstilling Moeiteloos leren leven, door Jan Bommerez Anders Avondje uit, maandelijks op zaterdag De ontdekking van het ware zelf Pure Dance Eva Bewust in Contact Improvisatietheater Fascia: anders dan anders Geweldloze Communicatie Festival Non-dualiteit Oud & Nieuw Celebration Boeddha Festival 3 febr Reis naar de rijkdom in jezelf Basiscursus Ontspanningsmassage Biodanza Festival Spirituele Liefdesrelatie Workshopmiddag door Jan Geurtz 19 mei Pure Dance | De Vijf Ritmes Adem & Spieren in Balans Jin Shin Jyutsu Zelfhulp cursus Reading en Healing Basis en verdieping Pure Dance | De Vijf Ritmes Open Dagen 5 & 6 januari 2019 Oerzang, Helende Stem & de bevrijdende kracht van de stem Sprankeling voor jezelf en je kind Playful Abudance Stargate workshops


Sprankeling voor jezelf en je kind