Bewust in Contact
woensdag 19 december

Prijs:
Proefles 10,- / 10-lessenkaart 125,- / maandabonnement 45,-

Website:
www.chi-connected.com

Download informatie

Tai Chi (mindfulness in motion)

Reduceer stress en vergroot je gezondheid, rust, vitaliteit, balans en interne kracht met Tai Chi, een eeuwenoude Chinese bewegingskunst, die is voortgekomen uit verschillende disciplines zoals Qigong, Traditionele Chinese medicijnleer (TCM) en vechtkunst (Wushu/Kungfu).

WUDANG TAIJI
Taiji Quan (Tai Chi Chuan) is zowel een interne vechtkunst als een meditatieve gezondheidskunst. Het kan dus beoefend worden voor zelfverdediging, maar ook ter verbetering van de gezondheid en welzijn van lichaam en geest. Het is een veelzijdige en effectieve bewegingskunst, die naast Qigong en Wushu belangrijke aspecten van meditatie, mindfulness en yoga in zich heeft en vaak wordt omschreven als mindfulness in beweging.

TAIJI STIJLEN
Chi-Connected doceert de authentieke Wudang stijl, die beschouwd wordt als de oudste hoofdstroming en de moeder van alle Taiji stromingen. De Yang, Wu en Sun stijl zijn wat statischer en eenvoudiger, terwijl de Wudang en Chen stijl dynamischer zijn, meer lichaamsdelen gebruiken, grotere en lagere standen toepassen en de vechtkunst applicaties meer zichtbaar zijn.

RELATIES TUSSEN QIGONG EN TAIJI
Taiji heeft net als Qigong grote positieve effecten voor de gezondheid en welzijn, omdat beiden werken met Qi (levensenergie) en de principes van zacht, rond en vloeiend bewegen. Ze zijn zeer nauw aan elkaar verwant en met elkaar verweven. Qigong vormt het fundament van Taiji en geeft Taiji haar inhoud en bezieling. Bij Taiji komt daar (meer) loopwerk aan te pas, spelen balans, stabiliteit en coördinatie een grotere rol en zijn bewegingen worden dynamischer, complexer en uitdagender. Taiji zou je daarom kunnen omschrijven als Qigong voor gevorderden.

Agenda

Datum
Tijd
Extra info
wo 19 december 2018
20:45-21:45
proefles €10,- reserveren verplicht

ZAAL HUREN?

Er zijn vele mogelijkheden.
Online reserveren
Single Avonden - Slow Dating De AUM (Awareness Understanding Meditation)
Over de trainer
Peter Smit
Chi-connected


Telefoon:06-41 46 17 76
Mobiel:06-41 46 17 76
www.chi-connected.com
chi-connected@live.nl
Peter Smit op Facebook Peter Smit op Twitter
Nieuwsbrief
Activiteiten
Speciale activiteiten
Non-dualiteit Open Dagen 5 & 6 januari 2019 Oud & Nieuw Celebration Moeiteloos leren leven, door Jan Bommerez Beleef je Lijf Fascia: anders dan anders Jin Shin Jyutsu Zelfhulp cursus Biodanza Festival Intuïtie & Persoonlijke kracht Single Avonden - Slow Dating Sprankeling voor jezelf en je kind Leren los laten, Jan Bommerez Reading en Healing Basis en verdieping Adem & Spieren in Balans Improvisatietheater Reis naar de rijkdom in jezelf Oerzang, Helende Stem & de bevrijdende kracht van de stem Pure Dance | De Vijf Ritmes Buitengewoon Djoj Basiscursus Ontspanningsmassage De ontdekking van het ware zelf Stargate workshops Genietavond, elke week op donderdag Spirituele Liefdesrelatie Workshopmiddag door Jan Geurtz 19 mei Pure Dance | De Vijf Ritmes Boeddha Festival 3 febr Fijne Feestdagen en een voorspoedig 2019 Bewust in Contact Geweldloze Communicatie Festival Anders Avondje uit, maandelijks op zaterdag Floating by Djoj - Ontdek Verstilling


Sprankeling voor jezelf en je kind