Anders Avondje Uit elke maand op zaterdag

Expositie in Centrum Djoj


Expositie in Centrum DJOJ

Vanaf eind augustus 2018 tot begin 2019 exposeert autonoom beeldend kunstenaar ANTONETTA MOERLAND uit Alphen aan den Rijn in Centrum Djoj.

“Mijn werk heeft zich sinds 1980 ontwikkeld vanuit het realisme naar het surrealisme, vanuit de abstractie naar het intuïtieve, het esoterische werk. Ooit ben ik begonnen met  het schilderen van de wereld om me heen: landschappen, zeezichten, mensen, stillevens etc. Vanaf 1990 ben ik vanuit meZelf gaan werken. Dit betekent dat ik sinds lange tijd vanuit een innerlijke wereld schilder waarbij ik mijn eigen vormen creëer die meestal vanuit het midden (te beginnen met een potlood op papier)  tot stand komen. Ik laat mij leiden door eenheid binnen die vormen waarbij de ene vorm ontstaat vanuit de andere, de vorige. Mijn inspiratie komt niet meer uit de wereld om me heen maar vanuit de wereld waarmee ik in de geest verbonden ben. De werken zijn meestal symmetrisch.

In veel werken zijn ruimteschepen waar te nemen, kosmische invloeden, energieën van verre werelden lichten een tipje van hun sluier. Die energieën worden via/door mij omgevormd tot de beeldtaal zoals die op mijn werken te zien is.

Hoewel mijn voorkeur uitgaat naar olieverf  gebruik ik ook acrylverf. Soms zijn beide verfsoorten in 1 schilderij gebruikt.

Opleiding:

1980 - 1985  lessen gevolgd bij diverse docenten.                         

1990 - 1992  Vrije Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag                     

Exposities sinds 1985 door het hele land. Aangesloten bij STA-ART. In eigen atelier te Alphen aan den Rijn geef ik schilderlessen en workshops.

Meer informatie over mijn werk: www.antonettamoerland.nl”
Ecstatic Dance (original)