Genietavond, elke week op donderdag

Inge Jager (Academie voor Open Bewustzijn)

Als docent, trainer en coach werk put ik uit vele, zeer rijke bronnen: lichaamswerk, mindfulness, tantra, NLP, Systemisch werk en het prachtige werk van A.H. Almaas (de Ridhwanschool).
Momenteel werk ik als trainer onder andere op gebied van mindfulness en persoonlijke effectiviteit, als relatietherapeut op gebied van communicatie en intimiteit en als docent aan de Academie voor Open Bewustzijn, waar ik de opleiding voor Mindful Coachen in Rotterdam organiseer en begeleid. Daarnaast scheef ik, samen met Maria Grijpma: ‘Handboek voor klein geluk’ dat genomineerd was voor spirituele toptitel, en inmiddels een zesde druk heeft. Een boek met 85 ‘recepten’ voor je hart en voor je ziel’. Van ons tweede boek: 'Klein geluk voor de mantelzorger' (nov. 2016) werden al 15.000 exemplaren verkocht. En is er een Vlaamse editie.

De opleiding Mindful Coachen brengt een heleboel van mijn inspiratiebronnen samen. Zowel lichaam, geest als de dimensie van aanwezigheid worden hier gevoed.
Inmiddels kennen we allemaal de naam ‘mindfulness’. Mindfulness is een manier van bewust en zonder oordeel aandacht geven. In deze tijd, waarin we een informatie overload hebben en altijd maar ‘bezig’ zijn, is focussen en bewust aandacht geven geen luxe. De voordelen voor beoefenaars zijn legio: meer ontspanning, minder stress, meer focus, minder agressie…

Mindful Coachen gaat nog een stap verder. Gesteund op de basis van mindfulness evenals op de boeddhistische psychologie en recent wetenschappelijk onderzoek naar het brein, heeft de Academie voor Open bewustzijn een opleiding ontwikkeld die zeer geschikt is voor mensen die met mensen werken.
Je leert zelf meer ontspannen te zijn, onafhankelijk van de omstandigheden. Je leert anderen te begeleiden, zowel individueel als in een groep. Je leert aanwezig te zijn in een groep, ook als het lastig is. Vanaf dag 1 van de opleiding ben je aan het coachen en kun je dit in je werk toepassen.

ActiviteitenAnders Avondje Uit elke maand op zaterdag