Jacqueline Vergeer
(J. Vergeer Training Therapie Theater)
Jacqueline Vergeer is therapeut, trainer en improvisatieactrice.
Sinds 1992 behandelt en begeleidt ze zowel individuele cliënten als stellen in haar eigen praktijk.
Zij voltooide een studie psycho- hypnotherapie. Ze is provocatief therapeut, relatietherapeut (EFT) en NLP-master. Ze is verbonden als docent aan de Academie voor Psychodynamica waar ze coaches en therapeuten opleidt. Ze geeft daar provocatieve therapie, hypnotherapie en relatietherapie.
Daarnaast is Jacqueline 19 jaar lang directeur en mede-eigenaar geweest van een bedrijf op het gebied van verkoop en onderhoud van klimaatbeheersings-apparatuur.
Vanaf 2002 bekwaamde zij zich in improvisatietheater, zowel als speler en trainer. Haar passie voor theater en het kijken naar en begeleiden van mensen/groepen op het gebied van persoonlijke groei kwamen voor haar hierin samen. Zij geeft trainingen aan groepen en in organisaties en gebruikt improvisatietheater als middel.
Jacqueline is een enorme motivator en weet mensen en groepen met haar positieve energie op warme en humorvolle wijze in beweging te krijgen.
Activiteiten
Agenda
zo 3 maart 2019
10.00-17.00
Speel je Vrij
Zit er in jou een kind zit dat zich graag eens vrij zou spelen?
Improvisatietheater is een vrolijke en speelse manier om je eigen creativiteit te ontdekken en te ontwikkelen. Om scènes te gaan creëren “on the spot” besteden we uitgebreid aandacht aan de basisprincipes van improvisatietheater, principes die je kunnen helpen bij je persoonlijke groei en het verwezenlijken van je leerdoelen : in het moment zijn, zien wat er is, daar ja tegen zeggen en vertrouwen op je eigen spelimpulsen. Het is heerlijk om te ontdekken dat er altijd wat komt als je jezelf daar de ruimte voor geeft. Als je dat vertrouwen ontwikkelt win je aan vrijheid.
Deze basisprincipes zijn tevens de ingrediënten die je kunnen helpen om tot persoonlijke groei te komen. Door samen te improviseren kom je vaak op een luchtige en humorvolle wijze je eigen persoonlijke thema’s tegen. Door de feedback op je theaterspel wordt daar dan op een natuurlijk en organische manier een vertaalslag naar gemaakt. Je zult merken dat als je op die feedbackpunten veranderingen in je theaterspel kunt aanbrengen, je ook aan innerlijke ruimte en vrijheid wint m.b.t. je persoonlijke thema’s.
We beginnen de dag met een uitgebreide warming-up. Lekker los komen door middel van speelse oefeningen. Voorts gaan we met elkaar scènes maken, waarin de feedback garant staat voor spel- en persoonlijke ontwikkeling.
Wat is er mooier om tot groei te komen dan door te spelen, plezier te maken en met elkaar te lachen. Gun het jezelf. Speel je vrij!
zo 14 april 2019
10.00-17.00
Je ruimte innemen
Op speelse wijze inzicht verwerven in hoe je verbaal en non-verbaal communiceert en jezelf versterkt of verzwakt in relatie tot de ander.
Ken je dat? Je bent in interactie met iemand (je baas, collega, partner, vriend(in), kind) en je merkt dat je verzwakt in de verbinding. Je voelt dat je ruimte en persoonlijke macht weggeeft, maar kunt niet achterhalen hoe dat nu precies gebeurt. Of nog vervelender, je merkt het achteraf pas en weet niet hoe dit te veranderen. Heb je weer over je grenzen heen laten gaan, hoe kun je daar toch meer bewustzijn op krijgen om dat volgende keer te voorkomen?
In deze workshop gaan we d.m.v. improvisatietheater op een speelse en luchtige manier aan de slag met principes als: kracht en macht, je positie t.o.v. de ander en communicatie, verbaal en non-verbaal. En hoe je in houding en communicatie jezelf op subtiele wijze t.o.v. de ander kunt versterken en/of verzwakken.
Plezier en inzicht gaan hand in hand deze dag. Door middel van interactieve spelletjes en theater krijg je meer bewustzijn op het dagelijkse spel van getouwtrek om ruimte, positie en invloed waar we onbewust allemaal aan meedoen. Theorie wordt afgewisseld met inzichtgevende oefeningen. Speelse theaterscènes maken veel duidelijk over hoe we vaak onbewust grenzen aangeven, overschrijden, laten overschrijden en onze persoonlijke ruimte opeisen of juist weggeven.
Je gaat anders naar de interactie tussen mensen om je heen en die van jezelf, nu en in het verleden kijken. Er is veel ruimte voor persoonlijke inbreng zodat je handvatten meekrijgt om in de toekomst bewuster de interactie aan te gaan.